Adviesvaardigheden

Hoe kom je over in een gesprek? Hoe breng je op een effectieve manier advies uit? Welke gesprekstechnieken kun je inzetten? Hoe achterhaal je wat de kern van het probleem is? Hoe weet je de inhoud op een korte en krachtige manier te verwoorden? Hoe sluit je aan op verschillende gesprekspartners? In deze training ontdek je jouw krachten en valkuilen als adviseur.

 

Leer hoe je jouw adviesvaardigheden kunt versterken en hoe je jouw invloed kunt vergroten bij klanten. Tijdens deze training gaan we aan de slag met de verschillende fases in een klantadvies: het identificeren van de echte behoeften van de klant, het adviseren van deze klant en het creëren van vertrouwen.

 

De echte vraag

In de eerste sessie focussen we op de basis van een goed advies, namelijk: een gedegen voorbereiding, jouw eerste indruk en het ontdekken van de echte vraag. Hoe kun je op een gedegen manier de vraag achter de vraag van een klant herleiden? Hoe herken je verkoopsignalen en hoe kan je deze gebruiken? De trainer sluit af met een concrete vraag waarop hij in de volgende sessie een advies verwacht.

 

Advies presenteren

Nadat je het advies hebt geschreven is het belangrijk dit advies op impactvolle wijze te presenteren. Hierbij is het belangrijk te beseffen dat je dient aan te sluiten bij de behoefte van de ander in plaats van jouw eigen behoefte. Wat heeft de klant nodig om het advies te begrijpen? Waar is hij/zij in geïnteresseerd en wat wil hij/zij dus horen? Ontdek waarom inzicht in de belangen van de ander cruciaal is in deze fase van je advies en leer hoe je de presentatie van je advies kan afstemmen op het type klant tegenover jou. Waarbij we juist gaan kijken hoe je ook jouw sterke punten kan inzetten. Focus tot slot op de manier waarop je het gesprek afrondt. Met welke afspraken ga je weg? En hoe scherp durf jij deze te maken?

 

Doel opleiding 

  • Na afloop ken je jouw krachten en valkuilen als adviseur.
  • Je bent bewust van jouw verbale en non-verbale impact en hoe deze optimaal in te zetten.
  • Je leert de echte vraag van de klant te ontdekken.
  • Je leert een passend advies te geven door het belang van de ander hierin mee te nemen en te tonen.
  • Je krijgt inzicht in manieren hoe je jouw meerwaarde aan tafel kunt laten zien.
  • Je leert proactief te reageren op de vraag van de klant.

Specificaties

NIVEAU

Beginner tot gevorderd

INGANGSEISEN

Geen

TAAL

Nederlands

DUUR

Twee dagdelen (8 uur)

STUDIEMATERIAAL

Wordt beschikbaar gesteld door de docent bij aanvang van de training

DATUM

Dagdeel 1 (4/8 - 13/9 - 8/10 - 3/11 - 7/12) Dagdeel 2 (18/8 - 27/9 - 22/10 - 17/11 - 21/12)

ONLINE/FYSIEK

Online / Fysiek / Hybride

PRIJS PERSOON

€475,- ex (incl. materiaal)
€100,- ex btw. Arrangement (locatie, lunch, koffie, thee, snacks)

DOCENTEN

Leander de Rooij, Bruno Klekamp, Pablo Bakarbessy, Joost Schothorst

CONTACTPERSOON

Stan Verstraelen