Aandachtsmanagement

Onze inbox en to-do lijsten puilen uit. We hebben te veel afspraken, te veel informatie en we proberen tevergeefs alles gedaan te krijgen. Als dit begrijpelijkerwijs niet lukt, blijven we zitten met het gevoel dat we tekortschieten in ons werk en/of ons sociale leven.

 

Hoe kun je opnieuw balans vinden? Hoe zorg je dat jij je focust op de juiste zaken? Het gaat niet om controle krijgen over de tijd, maar controle over hetgeen waar jij je aandacht aan besteedt. In deze training helpen wij jou hoe je jouw aandacht beter kan managen.

 

Thoughts

De eerste training heeft als doel om een gevoel van beheersing te ontwikkelen over jouw leven en de belemmerende gedachten die je vastketenen aan het gevoel van te veel to do’s en een overdaad aan informatie. We bespreken waarom timemanagement achterhaald is en wat het belang is van aandachtmanagement. We onderzoeken de bepalende gedachten, de zogenoemde gevoelsbarrières en belemmerende overtuigingen, die ons binnen ons drukke bestaan gevangenhouden. We leren je hoe je weer een gevoel van beheersing kunt krijgen over deze gedachten en gevoelens.

 

Strategy

In de tweede training verplaatsen we de aandacht naar het concretiseren van een persoonlijk plan voor een nieuwe strategie voor een gerichte focus. Deze nieuwe strategie gaat ervoor zorgen dat jij bewuster om gaat met jouw tijd en aandacht. We onderzoeken wanneer jij op je best bent en hoe jij jezelf kunt vernieuwen. We kijken hoe jij een nieuw merk voor jezelf kunt ontwikkelen en hoe je meer impact kunt maken op jouw omgeving. Je gaat weer terug het werk met een plan van aanpak waarbij je voor jezelf keuzes maakt over hetgeen dat wel en niet in jouw tijd past. Met als gevolg veel meer rust en overzicht.

 

Joy of Missing Out

Het laatste deel van de training richt zich op het integreren van de nieuwe strategieën in jouw leven. Tijdens de vorige training heb je een plan van aanpak opgesteld. Hoe is het gegaan met alle doelen die je voor jezelf had bepaald? Ongetwijfeld zijn er doelen behaald, net goed als er doelen niet zijn behaald. Dat is de eerste stap richting verandering. De doelen die niet zijn behaald of lastig blijken te zijn: geen paniek, dat is normaal. Belangrijker is om te leren hoe om te gaan met een terugslag. Hoe kun je ervoor zorgen dat je na een terugslag toch weer doorpakt? En wat kun je leren van deze terugslag? Hoe realistisch was de nieuwe strategie?

 

Een nieuwe strategie betekent keuzes maken

Sommige dingen kun je behouden, sommige dingen ga je verwelkomen en van sommige dingen ga je afscheid nemen. Hoe deze keuze te maken en hoe hier ontspanning in te vinden, is het doel van de Joy Of Missing Out als tegenhanger van de Fear Of Missing Out.

 

Doel opleiding

  • Na deze training heb je inzicht dat een te volle agenda niet over timemanagement, maar over aandachtsmanagement gaat. En hoe je beter en efficiënter met je tijd omgaat.
  • Tijdens deze training leer je hoe jij je aandacht kan richten op datgene dat er het meeste toe doet voor jou.
  • Na deze training heb je inzicht in jouw ‘te druk zijn’ strategie, oftewel jouw bepalende gedachten daarin; wat zijn mijn valkuilen? Hoe saboteer ik mijzelf? En hoe kan ik daarmee om gaan?
  • Na deze training heb je de eerste stap richting jouw nieuwe strategie gezet. Hoe leer je ‘nee’ zeggen, te onderhandelen en te delegeren.

Specificaties

NIVEAU

Beginner tot gevorderd

INGANGSEISEN

Geen

TAAL

Nederlands

DUUR

Drie dagdelen (12 uur)

STUDIEMATERIAAL

Wordt beschikbaar gesteld door de docent bij aanvang van de training

DATUM

Dagdeel 1 (5/8 - 14/9 - 4/10) Dagdeel 2 (19/8 - 28/9 - 18/10) Dagdeel 3 (2/9 - 12/10 - 1/11)

ONLINE/FYSIEK

Online / Fysiek / Hybride

PRIJS PERSOON

Online €712,50 ex btw. (incl. materiaal)

Fysiek €863,- ex btw. (incl. materiaal)

€150,- ex btw. Arrangement (locatie, lunch, koffie, thee, snacks)

DOCENTEN

Arthur Menko, Johan Veneman, Leander de Rooij, Bruno Klekamp, Maarten Stenvers, Josine van Veghel

CONTACTPERSOON

Stan Verstraelen