Johan Veneman

Is

Founding father en Creative director van Mind Work Institutes • docent​

Achtergrond

Trend Forecaster • Beleidsonderzoeker​

OPLEIDING

Juridische Bestuurswetenschappen (MSc)​

HEEFT 

Een boek geschreven over omgaan met ongemak​

Kwaliteiten

Creatief • innovatief • authentiek​

HEEFT GEWERKT MET

o.a. Waternet, Politie, Inholland, Gemeente Amsterdam​

Johan is docent, mede-eigenaar en oprichter van Mind Work Institute. Hij is gespecialiseerd in creatieve verandertrajecten op het gebied van leiderschap, team- en organisatieontwikkeling.

Na jarenlang gewerkt te hebben voor internationale en lokale overheden, maakte Johan in 1999 de overstap naar het ontwikkelen van individuen, groepen en organisaties. Hij werkte ruim 6 jaar als senior-docent voor Schouten & Nelissen. Johan is MBTI- en RET-gecertificeerd, deed de Fundamentals van Co-active Coaching van CTI, volgde de bedrijfsschool van Schouten & Nelissen en deed een opleiding Trend Forecasting.

Hij wordt gewaardeerd om zijn creativiteit en zijn no-nonsense stijl. Johan vindt de praktische toepasbaarheid van een interventie erg belangrijk. Zijn stijl is waar nodig uitdagend, soms confronterend, maar altijd met respect. Centrale begrippen: authenticiteit, focus, persoonlijke ontwikkeling en humor.

Voorbeeld opleidingstraject: Johan begeleidt en ontwikkelt al jarenlang de leidinggevenden van Waternet maar ook medewerkers van de afdeling Financiële Dienstverlening van de Gemeente Amsterdam.