Bruno Klekamp

Is

docent • Psycholoog ​

Achtergrond

Psycholoog

OPLEIDING

Arbeids- en organisatiepsychologie (MSc)​

HEEFT 

Meegeschreven aan een boek over talentontwikkeling​

Kwaliteiten

Analytisch • nuchter • doelgericht​

HEEFT GEWERKT MET

o.a. UWV, KPMG, Erasmus MC, Vrije Universiteit​

Bruno heeft zijn eerste werkervaringen opgedaan in de psychiatrie en daarna als (zelfstandig) psycholoog in het bedrijfsleven. Hierna is Bruno bij Mind Work Institutes als docent aan de slag gegaan waar hij met veel passie, humor en wijsheid leidinggevenden en teams begeleid in hun ontwikkeling.

Dit doet hij middels het ontwikkelen van interactieve en doelgerichte opleidingen waarmee hij mensen ondersteunt in duurzame gedragsveranderingen. Bruno leert mensen welke verantwoordelijkheid en invloed zij hebben en waar hen dat kan brengen. Hierdoor streeft hij ernaar om effectieve veranderingen op een pakkende en stimulerende wijze te faciliteren. Bruno houdt van een nuchtere, energieke en confronterende aanpak, waarbij hij uitgaat van en een beroep doet op iemands kwaliteiten en talenten. Doordat hij in korte tijd een veilige sfeer weet te creëren, stimuleert hij mensen om datgene te zeggen wat ze kwijt willen of om gehoord te worden.

Voorbeeld van een opleidingstraject: Bruno heeft de afdeling communicatie van het Erasmus MC begeleid in de transformatie naar een vernieuwende, slagvaardige afdeling die de ambities van de organisatie helpt te bereiken. Het doel was het creëren van een winnend team dat met elkaar samenwerkt en elkaar vertrouwt in een cultuur vol passie, plezier en beleving.